In Tienen is een geheim genootschap opnieuw actief geworden. Ongeveer tien jaar geleden vonden archeologen sporen van hun mysterieuze cultus. Ontraadsel de Mithrasmysteries en vind het magische voorwerp dat jouw team de hoogste rang in de hiërarchie van de ingewijden geeft.
Schrijf in, zoek mee en win met je team een 'Romeins weekend'!

Spelregels

Het zoekspel loopt van 18 april tot 10 oktober 2009. Tijdens die periode worden op regelmatige tijdstippen tips gegeven die je telkens dichter brengen bij het magische voorwerp. Het wordt een spannende zoektocht kriskras door Tienen en omgeving.
Een fiets of auto kan af en toe wel eens van pas komen, want zoals je zal merken is Tienen behoorlijk groot. Je speurtocht wordt ook een ontdekking van die boeiende stad en haar prachtige omgeving. De ontknoping vindt plaats op zaterdag 10 oktober 2009. Het team dat dan het magische voorwerp bemachtigt wint een weekendje in Romeinse sfeer!
Je kan deelnemen in teams van minimum twee en maximum vier personen. Zijn jullie met meer, dan vorm je simpelweg meerdere teams. Van elk team moet minstens één persoon meerderjarig zijn. Deelname is gratis. Inschrijven kan door een e-mail te sturen met de naam van het team en de namen van de leden aan marcusprobiusburrus@gmail.com of die gegevens in te vullen op de deelnemerslijst die vanaf 18 april in de Streekshop aan de Grote Markt in Tienen ligt. Wie niet ingeschreven is maar toch het magische voorwerp zou vinden komt niet in aanmerking voor de prijs.
De tips worden telkens aangekondigd in het ‘Tintelend Bulletinke’. Je vindt ze vanaf dan op de website maar je kan ook een afdruk gaan halen in de Streekshop. Op de website kunnen tussendoor nog bijkomende tips verschijnen, dus houd ze zeker in de gaten. Ook in de zeven themawandelingen die de Tiense Gidsenbond tussen 18 april en 10 oktober aanbiedt kunnen bijkomende tips verborgen zitten.
Heb je de lancering van het spel gemist? Geen nood. Tijdens de loop van het spel kan je team er nog altijd invliegen en de andere teams proberen in te halen. De tips blijven immers op de website beschikbaar. Inschrijven kan tot 30 september.
Op de berichten op de website kan je reageren. Maak daarvoor een profiel aan op naam van jouw team of reageer anoniem. Sol Invictus hoeft daar niet op in te gaan, maar als hij antwoordt zal hij dat naar waarheid doen. Misschien wel op een raadselachtige manier. Opgepast! Andere teams kunnen natuurlijk reacties sturen om jouw team op een dwaalspoor te brengen.
Het spel wordt georganiseerd door de Tiense Gidsenbond. Bij eventuele discussie over het spel of de uitkomst treedt het bestuur van de Tiense Gidsenbond op als jury. Tegen de beslissingen van de jury is geen beroep mogelijk. Zij kan eventueel beslissen de hoofdprijs niet uit te reiken.
Actieve leden van de Tiense Gidsenbond mogen niet aan het spel deelnemen. Hun familieleden en steunende leden van de gidsenbond mogen dat wel.
De Tiense Gidsenbond weigert elke aansprakelijkheid voor eventuele ongerijmdheden in de tips en voor gebeurlijke ongevallen. Je dient je steeds aan de verkeersregels te houden en privé-eigendom te respecteren. Door in te schrijven verklaar je je akkoord met dit reglement.

4 opmerkingen:

Luc Philippe zei

Kan ik ook in m'n eentje deelnemen?

sol invictus zei

Elk team moet in principe uit minstens twee personen bestaan. Samen is het zoveel plezanter. Maar je hoeft niet per se alle zoektrajecten samen af te leggen. Je kan dus eventueel alleen starten. Schrijf als tweede teamlid degene in die je op 'Romeins weekend' zou willen meenemen.

kalolen zei

Tot wanneer kan dit spel gespeeld worden? Ook nog in het najaar?

sol invictus zei

Sorry, je reactie van 22 mei was me ontgaan. Vandaar dit nogal late antwoord. Sol Invictus ziet dus blijkbaar toch niet alles. :-)Inschrijven kan nog tot eind september. Je zal dan wel heel snel alle 12 etappes moeten inhalen, maar in principe kan dat. Misschien is het leuker om dat tijdens de zomer te doen. De race naar het magische voorwerp en de ontknoping van het spel zijn voor 10 oktober.