In Tienen is een geheim genootschap opnieuw actief geworden. Ongeveer tien jaar geleden vonden archeologen sporen van hun mysterieuze cultus. Ontraadsel de Mithrasmysteries en vind het magische voorwerp dat jouw team de hoogste rang in de hiërarchie van de ingewijden geeft.
Schrijf in, zoek mee en win met je team een 'Romeins weekend'!

Mithrasmysteries X

Ken je de Kronkel in Vissenaken? Zo niet, geen probleem want iedereen in Vissenaken weet waar dat is. Daar begint onze tiende wandeling. Zoek de gevel waarop het jaartal 1656 staat en ga met je rug tegen de voordeur staan. Recht voor je zie je een grote inrijpoort en rechts daarvan een deurtje in de kerkhofmuur. Ga daar doorheen het kerkhof op en zoek het graf van de man die 60 jaar getrouwd was met een vrouw die maar liefst 81 werd. Welke belangrijke functies heeft hij allemaal in dit dorp uitgeoefend en welk ereteken kreeg hij?
Ga nu om de kerk heen, daal de trapjes af, ga naar links en sla onmiddellijk de hoek om naar links. Sla na de grote inrijpoort aan de linkerkant de veldweg naar links in en volg die tot aan de weg die genoemd is naar een oud volk. Dat had het hier voor het zeggen toen Mithras nog vereerd werd zoals het hoorde. Volg die weg naar links.
Even later zie je aan de rechterkant een logement dat genoemd is naar een boom met eetbare vruchten. Volg het pad dat langs de zijgevel loopt – het is genoemd naar de patroonheilige van de kerk waar je net vandaan komt – tot op het einde. Je komt uit op een drukke weg. Wees voorzichtig. Volg die weg eventjes naar links tot je aan de overkant een straat kan inslaan. Je kan je gaan verkoelen aan de bron die zich rechts in het weiland bevindt.
Volg de straat verder tot het einde en volg dan de straat die leidt naar het dorp waarnaar ze genoemd is. Loop door tot aan de kerk. Die is gewijd aan een heilige die we op onze allereerste wandeling ook zijn tegengekomen. Loop om de kerk heen – langs links of langs rechts, het maakt niet uit – tot je het begin vindt van de straat waarmee je kan kauwen. Volg die ook weer tot het einde en ga dan naar rechts. Zo kom je weer aan de drukke weg die je al een keer bent overgestoken. Steek hem opnieuw voorzichtig over en neem aan de overkant de straat die genoemd is naar de twaalf volgelingen van de grote concurrent van Mithras. Je komt nu op een punt waar heel wat veldwegen samenkomen. Eén ervan brengt je in de buurt waar op 10 oktober de ontknoping van deze lange zoektocht – die nergens naartoe leek te leiden, maar dus toch een doel heeft – zal gebeuren. Daar moet je nu nog niet zijn. Daar valt pas op 10 oktober iets te beleven. Een andere weg leidt je recht naar de poort waar deze wandeling begon. Ga erheen en de cirkel is rond.

Geen opmerkingen: